advertentie

dinsdag 6 september 2011

Flinke terugval na verdieping in TrendTrading

Vol goede moed begonnen afgelopen week mij in te lezen in TrendTrading. Het viel me op dat er maar weinig noteringen te vinden waren die voldeden aan de eisen die in de Trendtrading voor beginners video's van de vorige post werden gesteld.

Toch kon ik na lang zoeken een aandeel vinden dat hier aan voldeed. Het was het aandeel SINA, genoteerd op de Amerikaanse beurs. Het betrof een online media bedrijf gericht op de chinese markt. Ik had er nog nooit van gehoord en heb me er ook nauwelijks in verdiept. Deze 'les' ging ik puur baseren op technische indicatoren met de zogenaamde 'trendtrading' technieken.


Ik heb hier dan ook gekocht en mijn loss call op 92.00 gezet. Eigenlijk zou ik daaronder dan nog een SELL moeten zetten op 88 maar die laat ik nog even achterwege. De koers is op moment van schrijven echter 99.04 en dat is natuurlijk een groot verschil met mijn aankoop van 105.20, maar allemaal nog wel binnen de marge van de geleerde technieken. Ik blijf dan ook nog zitten tot daadwerkelijk de 92.00 aangetikt wordt maar hopelijk kunnen we weer stilletjes aan omhoog. Gevoelsmatig denk ik dat de beurs juist in z'n algehele linie gaat zakken maar ik houd me nu maar even vast aan deze harde cijfers.

Mijn saldo is inmiddels geslonken en het lijkt erop alsof ik binnenkort wat leergeld moet gaan bijstorten :)

(stand account 261 EUR)